Sada je: sri tra 30, 2025 2:15 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon kol 11, 2014 7:15 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Nije to nikakav problem riješiti ali treba malo volje i nešto spretnosti za taj poslić. A pogoditi točnu dimenziju zubaca je malo zeznuto glavno ih je postaviti čvrsto i malo podmazati , mislio sam da je ponovo puknuo neki plastični jer ovi više neće pucati.

Vrh

PostPostano: pon kol 11, 2014 12:32 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Citat:
Nije to nikakav problem riješiti ali treba malo volje i nešto spretnosti za taj poslić. A pogoditi točnu dimenziju zubaca je malo zeznuto glavno ih je postaviti čvrsto i malo podmazati , mislio sam da je ponovo puknuo neki plastični jer ovi više neće pucati.
Istina, ovi kao da su u kamen uklesani :D Nije, srećom, pukao ni jedan novi zubac, samo je malo zapinjalo u dosjedu kod novih zubaca pa je ublokirao. Rastavio, malo ih postrugao gore i riješeno, vidjet ćemo dokle, ali nadam se trajno :D
Čak sam došao na ideju, danas-sutra, ako se pokida još koji zubac, jednostavno pokušati dati u strojarsku radionicu napraviti takav zupčanik sa osovinom, vjerujem da bi to izašlo znatno jeftinije nego kupovati kompletan sklop. Druga stvar je baš da otkaže sam elektro-motor, onda se moš' slikat, sumnjam da možeš baš takav elektro-motorić nabaviti u prodaji, vjerojatno nije nikakav standard nego baš ciljano napravljen za ovo.

P.S. Vidiš, nisam se sjetio podmazati nakon što sam sve ponovo vratio, a ipak se dobar dio one masti skinuo... Morat ću to napraviti jednom prilikom. Cijeli sklop nisam uopće zašarafio sa vanjske strane kad sam ga vratio, nego sam ga osigurao sa unutarnje - ako ponovo ublokira, da nemam više muka tantalovih oko skidanja jer ne mogu otvoriti poklopac.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: