Sada je: sri tra 30, 2025 7:15 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet ožu 06, 2014 7:49 pm 

Vozi: volvo s60
Pozdrav svim forumasima i isprika ako sam u krivoj rubrici ali imam problem sa straznjom lamda sondom .
Trenutna potrosnja je 13.4l a bila je i 14 pa me zanima da li je to zbog sonde ili neceg drugog i kad je auto hladan ne
prihvaca gas odmah i trza se .Zanima me da li su zamjenske sonde dobre i trebam li mjenjat obje u kompletu akojedna ne radi.Hvala unaprijed na razumijevanju.

Vrh

PostPostano: čet ožu 06, 2014 9:07 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Jel svjetli žuta lampica motora,tj. je bio auto na dijagnostici

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: čet ožu 06, 2014 9:16 pm 

Vozi: Subaru Forester
Citat:
Pozdrav svim forumasima i isprika ako sam u krivoj rubrici ali imam problem sa straznjom lamda sondom .
Trenutna potrosnja je 13.4l a bila je i 14 pa me zanima da li je to zbog sonde ili neceg drugog i kad je auto hladan ne
prihvaca gas odmah i trza se .Zanima me da li su zamjenske sonde dobre i trebam li mjenjat obje u kompletu akojedna ne radi.Hvala unaprijed na razumijevanju.
motor dok je u postizanju radne temperature radi u tzv. open loop modu, tada ne koristi signal od lambda sonde, znaci ako trza hladan onda je vjerojatno nesto drugo uzrok, isto tako ECU ne koristi lambdu kod naglih ubrzanja i gasa do poda, dakle i tada ako trza nije uzrok lambda. Neispravna lambda sonda obavezno pali check engine lampicu, tada moze biti uzrok prekid rada grijaca u sondi ili izostanak kvalitetnog signala sa nje, uzrok moze naravno biti i u zicenju. Lambda sonde bi po preporuci proizvodjaca u pravilu trebalo zamijeniti svakih 100000 km iako ne bacaju gresku jer se zalijene i vise ne generiraju kvalitetan signal. Kad se sonda zalijeni onda kod laganog ubrzanja auto malo poklekne na odredjenim okretajima, ja ih mijenjam obavezno ne svakom svom autu kad predju 100000km. prednje sonde su bitnije jer one korigiraju smjesu, dok ove iza katalizatora najcesce nisu kriticne i ne treba ih mijenjati dok ne pale lampicu jer kontroliraju samo rad katalizatora. Postoje slucajevi gdje i ove druge utjecu na smjesu, kao na mom Subaru, tada treba mijenjati obje. Sve se to vidi na dijagnostici sto i kako.
Zamjenske sonde su ok, treba kupovati samo Bosch, Ntk i Denso, sve drugo zaobici u sirokom luku.

Vrh

PostPostano: pet ožu 07, 2014 8:31 pm 

Hvala na savjetima,auto je bio na dijagnostici (zuta cek lampica je upaljena) i ceker je pokazo gresku lambda sonde (straznja) ,
prije toga auto je normalno radio ,ujutro (uglavnom) kad je hladan pustim ga da malo duze radi 2 do 3 min i ako mu upalim brzo grijanje prednje sajbe 2 min normalno krene i ne cuka ali bez toga krece teze , neprima gas isprve i cuka a onda primi gas i
vozi bez problema pa bi probo zamjenit straznju sondu i onda vidjet sto se desava , vec sam i naso zamjensku boshovu novu
( covjek tvrdi da je to ista koja se ugradjuje ili kupuje u servisu samo je u boshovoj a ne volvo kutiji) .Da li je to istina ? Ako i nije bitno da normalno funkcionira.

Vrh

PostPostano: sub ožu 08, 2014 7:47 am 

Vozi: Subaru Forester
Citat:
Hvala na savjetima,auto je bio na dijagnostici (zuta cek lampica je upaljena) i ceker je pokazo gresku lambda sonde (straznja) ,
prije toga auto je normalno radio ,ujutro (uglavnom) kad je hladan pustim ga da malo duze radi 2 do 3 min i ako mu upalim brzo grijanje prednje sajbe 2 min normalno krene i ne cuka ali bez toga krece teze , neprima gas isprve i cuka a onda primi gas i
vozi bez problema pa bi probo zamjenit straznju sondu i onda vidjet sto se desava , vec sam i naso zamjensku boshovu novu
( covjek tvrdi da je to ista koja se ugradjuje ili kupuje u servisu samo je u boshovoj a ne volvo kutiji) .Da li je to istina ? Ako i nije bitno da normalno funkcionira.
ako dijagnostika kaže da je riknula sonda onda mijenjaj. Nema razlike između ovih zamjenskih i originalnih ako je pravilno odabrana, razlika je jedino u cijeni :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub ožu 08, 2014 10:32 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Citat:

Ja sam stavio Boshovu prije 4godine i fercera bez greske.

Samo kaj mi je cudno da se cudis da taj motor trosi 13-14 litara. To je po gradu normala...

Vrh

PostPostano: sub ožu 08, 2014 11:01 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Ako misliš mijenjati lambdu, zamijeni prednju, ne zadnju.

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: sub ožu 08, 2014 1:33 pm 

HVALA NA SAVJETIMA!
Javim šta sam rješio

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: