Počelo "čeprkanje" po autu, čisto da se snimi stanje i srede neke sitnice za početak. Ako ništa drugo da se dovedu u ispravno stanje osnovne stvari.
Ono što sam doznao za razvodnik paljenja je sljedeće: ako nema vakuumskog priključka na usisnoj grani (oko karburatora) nije problem; ostavi se vakuumski regulator na razvodniku odspojen i tebalo bi biti ok i tako. Barem tako kažu u SKANDIX-u.
Što je riješeno do sada:
- sirene: obje su bile sa korodiranim kontaktima za prekid strujnog kruga. Rastavljeno, očišćeno, sastavljeno i za sada ok.
- plovak nivoa goriva: reostat je na plovku, uslijed "struganja" kontaktnog jezičca, ne jednom mjestu bio u prekidu. Žičica zalemljena, ošmirglano kako ne bi kontakt jezičac zapinjao i za sada ok.
- instrument ploča: rastavljena, očišćena, odblokiran mehanizam za "trip count".
- namješten kut pretpajenja na 17 stupnjeva, očišćene stare svjećice, ispumpano staro gorivo iz čašica karburatora, izmjenjeno ulje i filtar i mašina ponosno zabrundala! Dobar stari B18B zvuk

Treba izmjeniti ulje u karburatorima jer se klipovi izrazito teško pomiču a za zamjenu planiram koristiti INA ATF. Dalje predstoji štimanje karburatora, zamjena igli ukoliko bude potrebno te štelanje ventila jer malo "lupkaju".
Imam dva pitanja za Volvo znalce:
1. U originalnoj knjižici održavanja je za svjećice navedeno: Bosch W 200 T35. naknadno je netko to prekrižio i nadopisao Bosch W 225 T1. Obzirom da su to stare oznake za svjećice da li netko zna koje su nove oznake za Bosch svjećice istih karakteristika ili koje ekvivalentne pašu (Champion, NKG, Bosna??).
2. Prilikom davanja kontakta kontrolna lampica kočnica ostaje upaljena iako je ručna spuštena. Radi se o tome da je netko prije mijenjao tekućinu kočnica a da nije prije toga odšarafio kontrolni element na kontrolnom ventilu, te je, uslijed razlike tlakova u kočionim krugovima, igla kontrolnog elementa upala pored zadebljanja na klipu i tako se zaglavila. Pokušao sam odšarafiti kontrolni element ali izgleda da nije skinut još od '68. Da stvar bude gora, trebao bi mi ključ 14,5...Ima li netko iskustva sa odšarafljivanjem kontrolnog elementa jer sam čak počeo sumnjati da nije možda lijevi navoj....
Eto toliko za sada. Na žalost gornje korake nisam poslikao ali se nadam da ću sljedeće radove "dokumentirati" i pratećim fotografijama.
Pozdrav svima!