Pozdrav dragi forumaši.
Krenuo na autoput (Volvo S40, 1.6D, 2011. g., 120.000 km) cesta bila suha, vozio možda 120-130 km/h, odjednom se upalila lampica sustava za proklizavanje i motor je počeo usporavati. Nakon ponovnog paljenja motora, motor je tresao te sam odlučio ipak nazvati vučnu i vratiti se natrag na mjesto polazišta. Nakon par dana, auto je dostavljen u servis na dijagnostiku i auto nema nikakve greške, ispravan rad. Nakon toga dostavljam auto u ovlašteni Volvo servis, nakon dijagnostike, nekoliko vožnji u gradu, vožnje na autocesti ne pale se lampice, auto je ispravan, nema greške, nema povijesnih grešaka itd. Kao da nikad ništa nije bilo. Nakon što sam preuzeo auto, u roku dva dana ponovno se upalila prvo lampica sustava za proklizavanje (anti-patinage repar demandee), nakon čega se upalila i nova lampica (gestion moteur repar demandee) i CTL patinage off. Prije nekih dva mjeseca izvršena je promjena ulja, filtara i zamijenjene su prednje disk pločice. Je li možda netko zna od kuda da krenem, jer očito nešto nije u redu. EGR ventil, filter goriva, turbina? Čudno mi je da apsolutno ništa nije očitano na dijagnostici. Hvala na pomoći.
|