Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: nedjelja, 05. ruj 2010. 19:14.

Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
naš prvi karavan pa odmah t4 ;) 
Autor/ica Poruka

Vozi: civic, v40t4
Post naš prvi karavan pa odmah t4 ;)
Već sam pisao ovdje da namjeravam kupiti volvo v40 t4,a sada smo to i napravili.

Prvi dojmovi su odlični! Nekoliko puta me i prestrašio ubrzanjima :)

Potrošnja (ono što me najviše brinulo) nakon prvih 360 km po ipsilonu i Puli je 9,2 litre na 100 kilometara računano prema benzinskoj pun - pun rezervoar.

Začudilo me na kako niskim okretajima se može voziti taj auto, uopće ne traži da ga se gazi ali kad treba onda vuče zbilja snažno.

Auto sam danas odvezao kod Boyksog u Potpićan na ugradnju plina, nadam se da ću time biti jednako zadovoljan.

Možda postoje već teme na forumu o tome ali ipak ću pitati ovdje pa možda netko odgovori.

Nakon plina sljedeća investicija jest zatamnjivanje folijama stakala prtljažnika jer se psi otraga kuhaju dok se mi napred smrzavamo pa ako netko zna gdje se u Rijeci ili Istri to može dobro i povoljno napraviti bio bih zahvalan na informaciji.

Također, spremam se otići prije godišnjeg po gume u Sloveniju, pa kao netko ima prijedlog gdje da se uputim (po mogućnosti na potezu Rijeka- Trst)...

Slike ću staviti nakon ovog vikenda ako se auto pokaže fotogeničnim :)

ponedjeljak, 12. srp 2010. 16:20
Veteran

Post Re: naš prvi karavan pa odmah t4 ;)
Čestitam na kupnji i puno sretnih km ti želim.
Za Boyskog sam čuo dosta dobrih stvari.
Same gasssss :mrgreen:

ponedjeljak, 12. srp 2010. 18:58
..

Vozi: S40 1.9 TDI
čestitam i želim ti puno sreće uz obiteljsku zverku! :)

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

ponedjeljak, 12. srp 2010. 19:51

Auto je dubinski očišćen iznutra i opran izvana, stavljene su folije na sva stakla na koja se smije, ugrađen je plin, a sad se čeka plaća za gume i muziku.

Prvih gotovo tisuću kilometara nemam nikakve zmjerke, štoviše oduševljen sam!
Auto troši znatno više plina nego benzina ali svejedno unutar onog čemu sam se nadao.
Jedino što me prestrašilo je što se nakon stotinjak kilometara na plin upalila lampica od motora. Nastavioi sam voziti (već smo bili na otocima pa nije bilo smisla vraćati se), a onda se jedno jutro nije upalila, pa opet je, pa nakon 100 km na benzin se više ne pali. Ne znam što je, ali auto vozi jednako s upaljenom lampicom i bez nje pa ću ju ignorirati do servisa. Prijatelji s novijim autima na plin i tako kažu da im se ta lampica pali svako malo... Meni ne smeta pa nek se "drlja".

Slike nisam još prebacio s aparata, staviti ću ih ovdje nakon drugog dijela godišnjeg. Do tada i vama želim puno sunca i mora u kojem se možete ohladiti ili makar brdo pive da lakše podnesete ove vrućine.

Pozdrav

četvrtak, 22. srp 2010. 00:58

Vozi: XC90 T6 AWD
Pozdrav, izvrstan autic, eto da ti potvrdim meni na XC90 T6 se ista stvar dogadja, tako da je to normalno :)

četvrtak, 22. srp 2010. 08:32

jazmi je napisao/la:
Jedino što me prestrašilo je što se nakon stotinjak kilometara na plin upalila lampica od motora. Nastavioi sam voziti (već smo bili na otocima pa nije bilo smisla vraćati se), a onda se jedno jutro nije upalila, pa opet je, pa nakon 100 km na benzin se više ne pali. Ne znam što je, ali auto vozi jednako s upaljenom lampicom i bez nje pa ću ju ignorirati do servisa. Prijatelji s novijim autima na plin i tako kažu da im se ta lampica pali svako malo... Meni ne smeta pa nek se "drlja".

Vjeruj mi nije normalno niti dobro za auto da se pali bilo koja check engine lampica i radi se ili o kvaru ili vjerojatnije o loše podešenoj plinskoj instalaciji.
To što se lampica ugasila znači samo da trenuntno uzrok paljenja lampice nije stalno prisutan (ali to će se promijeniti ako se budeš tako vozio duže vrijeme).
Argumenti tipa loš plin i slično su glupost ako ti netko pokuša tako objasnti problem.

četvrtak, 22. srp 2010. 11:33
član VKH
Veteran

Vozi: S40 taaarbo
tomislavm je napisao/la:
Vjeruj mi nije normalno niti dobro za auto da se pali bilo koja check engine lampica i radi se ili o kvaru ili vjerojatnije o loše podešenoj plinskoj instalaciji.
To što se lampica ugasila znači samo da trenuntno uzrok paljenja lampice nije stalno prisutan (ali to će se promijeniti ako se budeš tako vozio duže vrijeme).
Argumenti tipa loš plin i slično su glupost ako ti netko pokuša tako objasnti problem.

Tako je. Najvjerojatnije nije dobro podešen plin u svim režimima. I potrošnja plina na MP sistemima ne bi trebala biti značajno veća u odnosu na benzin.

četvrtak, 22. srp 2010. 12:53
Profil ICQ
Veteran

tcode je napisao/la:
tomislavm je napisao/la:

Tako je. Najvjerojatnije nije dobro podešen plin u svim režimima. I potrošnja plina na MP sistemima ne bi trebala biti značajno veća u odnosu na benzin.

Upravo tako preko 12 lit neke normalne vožnje ti nebi trebalo prelazit, a i lampica ti se nesmije palit, barem je tako kod mene.
Lampica ti se pali zato što ti je u nekom režimu rad smjesa na plin presiromašna što je loše ili prebogata također loše, to moraš riješit prije servisa, znači kako auto radi na benzin tako mora i na plin to je pravilo, slabije su performase neznatno na lpg recimo 1 sec do 100 kmh, krajnaj mora biti 240 kmh jel tak tomo,,,, :mrgreen:

četvrtak, 22. srp 2010. 16:34
član VKH
Veteran

Vozi: S60 T5RSR
zlaja ne kenjaj bilo je 250 :lol: jel tak tomo :wink:

četvrtak, 22. srp 2010. 17:54
član VKH
Veteran

Vozi: S40 taaarbo
250 km/h na plin i to sa 4 krkana u autu :lol:.

četvrtak, 22. srp 2010. 19:46
Profil ICQ
član VKH
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
tcode je napisao/la:

Pa da vas nije bilo 4, poletio bi :D

četvrtak, 22. srp 2010. 20:54
Veteran

iggy je napisao/la:
tcode je napisao/la:

Zemo sva sreča da smo bili na LPG, ko zna što bi bilo na bengi, 300 ko neki golfovi tu u Zagrebu lol :lol:

četvrtak, 22. srp 2010. 22:38
član VKH
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
zlaya je napisao/la:
iggy je napisao/la:
tcode je napisao/la:

Zemo sva sreča da smo bili na LPG, ko zna što bi bilo na bengi, 300 ko neki golfovi tu u Zagrebu lol :lol:

Joooooj, jedva čekam opet priliku za nekog turbaka, pravo sam se navukao, pa sad kriziram kad vas čujem.
Danas sam sa kiselim smiješkom stisnuo Tipa i uhhh, joooj, ajme, pa to u trećoj ide samo 120 :roll:

subota, 24. srp 2010. 21:39

crkla bobina, srećom blizu boyskog... zamijenjena polovnom za 500 kn ;)

nije volvo honda :evil:

srijeda, 28. srp 2010. 00:39
član VKH
Veteran

Vozi: S60 T5RSR
tcode je napisao/la:

koji imaju u prosjeku 100kg :lol: :lol:

srijeda, 11. kol 2010. 20:17
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Odgovori   [ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: